Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί


 Δε χαίρομαι καθόλου που η Βρετανία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δε χαίρομαι καθόλου που ακροδεξιοί σε όλη την Ευρώπη βρίσκουν ευκαιρία για ρητορικές μίσους και ρατσιστικές δηλώσεις. Δε χαίρομαι καθόλου που αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ της Ε.Ε. εξαιτίας των ηγεμονικών εμμονών της Γερμανίας και των τραπεζών που διαχειρίζονται την οικονομία της και επιβάλλουν μια ανελέητη και ατελείωτη λιτότητα μεγαλώνοντας το χάσμα ανάμεσα στους πολύ πλούσιους και στους πολύ φτωχούς.
Χαίρομαι όμως, που ανοίγει η συζήτηση για να αλλάξει αυτή η άσχημη, αντιδημοκρατική, άδικη, αφιλόξενη, μισαλλόδοξη, εκδικητική, νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, που έχει βυθίσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση εκατομμύρια πολίτες της, που έχει καταστρέψει το κοινωνικό κράτος της, που έχει σβήσει με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κάθε ελπίδα στους νέους και έχει οδηγήσει σε απελπισία τους μεγαλύτερους. Χαίρομαι που ίσως ακόμη υπάρχει ελπίδα για μια Ευρώπη πραγματικά ενωμένη και δημοκρατική, με κράτος πρόνοιας, με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, με αλληλεγγύη και κατανόηση.
Και πραγματικά λυπάμαι, που στη χώρα μας, που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τις παραπάνω πολιτικές, υπάρχουν ακόμη φανατικοί υποστηρικτές αυτών των οικονομικών μοντέλων. Καμιά αυτοκριτική, καμιά αναφορά στο γεγονός ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς και είναι αυτές που οδηγούν τους λαούς στη «επανάσταση». Σφυρίζουν αδιάφορα, και μάλιστα ετοιμάζονται και πάλι να αναλάβουν την εξουσία, για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους σε βάρος των φτωχών και των αδυνάτων και προς όφελος των ισχυρών οικονομικά φίλων τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου